Adunarea Generala a Membrilor Eco Ruralis 2019

Pe 5 și 6 octombrie, în comuna Sâncraiu din județul Cluj, asociația noastră a avut Adunarea Generală a Membrilor Eco Ruralis pentru anul 2019. Peste 150 de țărănci, țărani si susținători ai agriculturii țărănești au venit din toate colțurile țării la cea mai numeroasă reuniune a noastră, care s-a desfășurat la Căminul Cultural al comunei.

Programul întâlnirii a fost foarte viu! Pe lângă prezentarea raportului de activitate pentru anul 2019, în grupurile de lucru pentru Dreptul la Semințe și Dreptul la Pământ am discutat și planificat munca noastră pentru anul 2020. De asemenea au fost prezentate proiectele în desfășurare ale asociației, inclusiv acțiunile colective din proiectul Horizon2020 BOND – Bringing Organizations & Network Development to higher levels in the Framing sector in Europe.

Anul acesta, au avut loc și alegeri pentru Comitetul de Coordonare al Eco Ruralis, care pentru următorii 2 ani îi va avea ca membri pe: Stela Zămoiu, Daniel Cismaș, Ramona Duminicioiu, Attila Szocs, Eniko Butyka, Lars Veraart, Brîndușa Bîrhală, Bogdan Suliman, Bianca MIhai și Vali Cucu.

De asemenea, la 10 ani aniversari de la înființarea Eco Ruralis, am reflectat împreună cum ne imaginăm posibila regionalizare și dezvoltare a asociației în teritoriu. Nenuărate opinii și propuneri au apărut, care vor fi integrate într-un proces mai amplu de regionalizare în următorii ani.

Aproximativ 10 ateliere susținute de membri au avut loc, creând un spațiu de dialog și împărtășire de cunoștințe între țărani: despre plante medicinale, tratarea apei, permacultură, vermicompost, lemongrass, atelier de creat păpuși din cânepă, nutriție și viață activă, @Cutia Țăranului, plante melifere și agricultură biodinamică.

Programul nu putea să nu includă și un schimb de semințe, precum si un târg de producători, foarte iubite de toată lumea.

În ultima zi, au avut loc vizite de teren, la stâna din satul Alunișu și școala de agroecologie Provision, o plimbare cu căruța în Sâncraiu și o alta la case demonstrative țărănești în Sâncraiu.

#10AniDeEcoRuralis ne-au adus împreună într-o întâlnire extrem de fructuoasă, mai matură și entuziastă pentru planurile viitoare și pentru consolidarea muncii noastre politice și a traiului de țărănci și țărănci implicați în producția de hrană agroecologică.


Note:

Galerie foto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *