Alianțe

Alianța pentru Agroecologie din Europa de Est și Asia Centrală - BILIM

Este o platformă de schimb de experiență din Europa de Est și Asia Centrală. Oferă un spațiu pentru crearea de strategii comune în vederea reorganizării lanțului de producție și distribuție a hranei, accesului și guvernării bunurilor naturale, precum și a proceselor de creare a politicilor publice referitoare la agricultură și alimentație.

Reunește numeroase asociații și grupuri de – țărani, pescari, păstori, apicultori, populații indigene, consumatori, ONG-uri, organizații pentru protecția mediului, dezvoltare, cercetare și pentru drepturile omului, mișcări sociale comunitare din sectoarele alimentației și agriculturii pentru a promova și dezvolta Agroecologia și drepturile omului în mediul rural la nivel local, național și regional. 

Unul dintre cele mai importante rezultate este că această alianță a generat în ultimii ani mult interes și implicare în rândul asociațiilor țărănești din Europa de Est și Asia Centrală și a consolidat cooperarea cu Organizația Mondială pentru Agricultură Si Alimentație din regiune – FAO REU.

https://bilim.network/

Rețeaua europeană ACCES LA PĂMÂNT

Rețeaua Acces la Pământ este o alianță informală între 15 organizații din Europa, inițiată în anul 2012 de către organizații care promovează accesul la pământ pentru agroecologie și lucrează pentru reînnoirea generației rurale de mici producători. 

Obiectivele rețelei sunt cele de a întări și face cunoscute inițiativele de acces la pământ, dar și de a aduce în prim plan problemele și obstacolele în calea accesului la pământ. Așadar, rețeaua organizează schimburi de informații și experiență, încurajează cooperarea între membri și facilitează comunicarea către alți oameni. 

Eco Ruralis a devenit membră în această rețea în anul 2014, contribuind cu rapoarte despre acapararea terenurilor în România și despre succesiunea fermelor. 

 
 

Contact:

Str. David Ferenc, nr. 10, ap. 5 400102 - Cluj Napoca, jud. Cluj ROMÂNIA Tel/fax: 0264 599 204 info@ecoruralis.ro membri@ecoruralis.ro

Suntem membri ai Mișcării Țărănești Internaționale