Producători

Țăranii și țărăncile, producătorii locali mici și mijlocii, fermele de familie din România asigură accesul la hrană sănătoasă atât în satele lor, în familiile lor, cât și în orașele de proximitate. Lanțurile scurte alimentare și economia locală nu doar asigură hrană proaspătă și sănătoasă, dar reprezintă chiar soluția la criza cu care ne confruntăm, care se anunță a fi una prelungită. 

Membrii Eco Ruralis care doresc să fie prezentați pe această pagina sunt rugați să trimită o scurtă descriere și o fotografie la membri@ecoruralis.ro.

Prezentăm mai jos producători membri Eco Ruralis. Lista este în continuă dezvoltare.

Producători Eco Ruralis

Cutia Țăranului

Cutia Țăranului este o inițiativă de lanțuri scurte alimentare – prin care producători din mai multe județe livrează produse la domiciliu în mai multe orașe din țară. Cutiile variază în funcție de producători și de sezon de la legume, la produse lactate, apicole, carne, patiserie și multe altele. Contact:  www.cutiataranului.ro și cont Facebook.

Grupul Semințe Vii

Un mic grup de proucători din semințe țărănești din soiuri locale, din județul Buzău, vă prezintă o mare varietate de legume, cereale, flori și plante aromatice. Contact: www.seminte-vii.eu și contul Facebook.

Cămara Huțulilor din Bucovina

Loredana Chișciuc Stoica împreună cu familia sa din Moldova Sulița, județul Suceava produc siropuri, dulcețuri, zacuscă și multe alte produse din fructe de pădure, ciuperci, legume. Produsele sunt preparate după metode tradiționale țărănești. Contact: www.facebook.com/camarahutulilor.dinbucovina

Ferma Ecologică Țopa

Familia Cismaș (Dan și Tincuța) din satul Țopa, județul Mureș produce o mare varietate de produse.  Ferma familiei este certificată ecologic și desfășoară și activități educative pentru copii. Contact: www.facebook.com/Ferma-Ecologica-Topa

Iulian Duțu - Turtița fermecată

Iulian Duțu din satul Râul Alb, județul Hunedoara este producător de pâine și patiserii. Produsele sale sunt bazate pe rețete tradiționale și sunt adaptate pentru oameni cu probleme de nutriție. Contact: www.turtitafermecata.blogspot.com si contul Facebook.

Petru și Jeni Cucu - Producător de semințe de legume

Jeni Cucu a preluat de la tatăl ei, Petru Cucu, din comuna Bălțătești, județul Neamț, tradiția de producție de semințe tradiționale (soiuri vechi) de legume, plante aromatice și plante medicinale. Contact: www.seminteromanestidelegume.ro

Brîndușa Bîrhală - Grădina Urzică

Brîndușa este din comuna Stanciova, județul Timiș și produce legume după metode tradiționale și pricipiile permaculturii. Brîndușa face parte din grupul ASAT România, o inițiativă organizată a consumatorilor care susțin mici producători (după modelul agriculturii susținute de comunitate). Contact: www.instagram.com/the_nettle_garden și contul Facebook.

Anca Ursu - ferma Ursu

Anca Ursu împreună cu familia sa din comuna Bogdănița, județul Vaslui produce legume, fructe și răsaduri. La mica sa fermă se desfășoară și activități educative pentru copii. Contact: www.facebook.com/fermaursuvs

Dragoș Iordănescu - Eco Gospodăria

Dragoș este din satul Săcuieni, județul Neamț și produce împreună cu familia sa semințe de legume și plante aromatice din soiuri tradiționale. Contact: www.ecogospodaria.ro și contul Facebook și canalul YouTube.

Luijza Boldizsár - Brutăria de la Moara Veche

Luijza este din satul Hosman, județul Sibiu și produce pâine și produse de patiserie după rețete tradiționale. Contact: www.moara-veche.ro și contul Facebook.

Membrii Eco Ruralis care doresc să fie prezentați pe această pagină sunt rugați să trimită o scurtă descriere și o fotografie, la adresa: membri@ecoruralis.ro

Contact:

Str. Arcului, nr. 26, ap. 8
Sectorul 2, București, România
(colț cu Strada Armenească)
info@ecoruralis.ro

Suntem membri ai Mișcării Țărănești Internaționale