Politici publice

Asociația Eco Ruralis reprezintă nevoile și drepturile a 14.000 de mici producători implicați în agricultură de subzistență și semi-subzistență din toate județele țării.

Promovăm agricultura agroecologică țărănească și familială la scară mică și lucrăm pentru recunoașterea și implementarea drepturilor țăranilor, țărăncilor și ale altor persoane care lucrează în mediul rural.

La nivel național, începând cu 2020, Eco Ruralis a fost inclusă în diferite grupuri de lucru ale Comitetului Consultativ Tematic pentru Realizarea Planului Național Strategic (PNS) pentru Politica Agricolă Comună (PAC) din perioada 2021-2027. 

  • Mai multe informații despre organizarea PNS aici.

De asemenea, ne angajăm în luarea de poziții, înaintarea solicitărilor și comentariilor noastre și în participarea la întruniri în orice alte procese de luare a deciziilor la nivel național, care ne privesc și ne afectează activitatea de producție și traiul.

La nivel european, Eco Ruralis participă în Grupurile de Dialog Civil ale Comisiei Europene pentru Agricultură (DG Agri). Participarea este realizată prin intermediul Via Campesina Europa (European Coordination Via Campesina – ECVC) la care suntem afiliați. ECVC este recunoscută ca membră cu drepturi depline în toate cele 13 grupuri de lucru, respectiv: a.) produse animale, b.) culturi arabile, c.) Politica Agricolă Comună (PAC), d.) plăți directe și măsuri de înverzire, e.) mediu și schimbări climatice, f.) silvicultură, g.) horticultură, măsline și produse alcoolice, h.) aspecte internaționale ale agriculturii, i.) producția de lapte, j.) agricultură ecologică, k.) calitate și promovare, l.) dezvoltare rurală, m.) vin.

  • Mai multe informații despre organizarea și funcționarea Grupurilor de Dialog Civil din cadrul Comisiei Europene pentru Agricultură aici.


Pentru mai multe știri despre politici publice, intrați

Contact:

Str. David Ferenc, nr. 10, ap. 5 400102 - Cluj Napoca, jud. Cluj ROMÂNIA Tel/fax: 0264 599 204 info@ecoruralis.ro membri@ecoruralis.ro

Suntem membri ai Mișcării Țărănești Internaționale