Broșuri

Pliantul "Europa are nevoie de semințe țărăneși și nu de OMG!"

În prezent, țăranii sunt cei care încă asigură cea mai mare parte a hranei la nivel global, fără varietăți brevetate și OMG-uri, iar semințele locale sunt cu adevărat o cale pentru a menține biodiversitatea în ritmul ei natural. Noile Organisme Modificate Genetic reprezintă o pistă falsă pentru rezolvarea provocărilor cu care ne confruntăm și care are în spate aceeași abordare a agriculturii industriale, a monculturilor și controlului asupra semințelor în mâna câtorva actori, cu riscuri neprevăzute pentru sănătatea umană, a animalelor și mediului.

Cartea „HRANA - Scurtă colecție de povestiri rurale”

Munca țăranilor nu este doar o realitate trecută: în prezent, 2,5 miliarde de locuitori din mediul rural din întreaga lume trăiesc din agricultura de subsistență, utilizând un sfert din pământul lumii și producând peste jumătate din alimentele consumate în întreaga lume. Povestirile culese în această carte ne arată cum trăiesc țăranii din România și Portugalia în confruntarea lor de o viață cu structuri ostile. Am încercat aici să redăm diverse experiențe contemporane ale țăranilor, situații și percepții diferite asupra a ceea ce înseamnă să fii țăran sau agricultor la scară mică în zilele noastre, marcate de “urbanizare planetară”. În cele 14 povestiri scurte prezentate aici sumarizăm lungile discuții cu cei 68 de țărani intervievați în cadrul proiectului de cercetare JUSTFOOD (Mâncare justă) – găzduit de Centrul de Studii Sociale din Coimbra, Portugalia, și scoatem în evidență similaritățile și deosebirile în experiențele țăranilor din cele două țări. 

Contact:

Str. David Ferenc, nr. 10, ap. 5 400102 - Cluj Napoca, jud. Cluj ROMÂNIA Tel/fax: 0264 599 204 info@ecoruralis.ro membri@ecoruralis.ro

Suntem membri ai Mișcării Țărănești Internaționale