Membri

Membrii Eco Ruralis sunt țărani, țărănci și persoane care practică și susțin agricultura țărănească și agroecologică din întreaga țară. În prezent, Eco Ruralis numără aproape 20 000 de membri din toate județele din România.

Membrii cu drepturi depline. Vă rugăm să luați în considerare că numai țăranii care practică agricultura și locuiesc în mediul rural, pot deveni membri cu drepturi depline ai asociației. Membrii cu drepturi depline pot fi aleși în comitetul de coordonare, pot vota în adunarea generală și pot reprezenta public asociația în dialog cu autoritățile, media și în relația cu partenerii.

Membrii susținători. Persoanele care sunt interesate de problemele țăranilor agroecologici și tradiționali pot deveni membri susținători, completând același formular de adeziune. Aceștia din urmă vor fi incluși pe lista noastră de distribuție a informațiilor și sunt invitati să contribuie cu idei și propuneri legate de activitatea noastră, să participe la acțiuni, fără a avea drept de decizie sau reprezentare în cadrul asociației.

Majoritatea membrilor dețin o suprafață de pământ și o gospodărie care se află pe pământul lucrat sau în vecinătatea acestuia. Majoritatea produce pentru consum propriu, iar o parte își vinde produsele în mod direct sau în piețe locale. Un număr redus (dar în creștere) al membrilor este implicat în vânzarea produselor prin rețele alimentare alternative. Fermele țărănești susțin o diversitate de culturi, rase de animale și majoritatea folosește semințe țărănești, aderând în mod natural la principiile agroecologiei. Membrii țărani sunt foarte legați de comunitatea locală din care provin și sunt mândri de identitatea lor culturală și de rolul lor de păstrători ai tradiției unui sistem alimentar sănătos.

Ce înseamnă să fiți membru Eco Ruralis?
a) Faceți parte dintr-o rețea de mii de țărani, țărănci și susținători ai agriculturii țărănești, cu experiențe și gândire similare. Cu ei puteți avea schimburi de informații și de practici agricole sau construi planuri pentru îmbunătățirea vieților țăranilor.
b) Puteți participa la reuniunile și activitățile membrilor asociației, unde sunt discutate problemele și soluțiile referitoare la drepturile țăranilor la semințe, pământ și piețe;
c) Aveți acces la diferite materiale informative sau rapoarte tipărite despre cele mai importante subiecte pentru țărani;
d) Puteți avea voluntari în gospodăria dvs. prin programul de Voluntariat Internațional la Ferme, administrat de asociație (www.wwoof.ro);
e) Faceți parte din confederația internațională de țărani, La Via Campesina, care militează pentru drepturile țăranilor de pretutindeni. Aveți astfel posibilitatea să întâlniți țărani din alte țări și să cooperați cu aceștia.

Pentru a deveni membru/ă al asociației, nu percepem nicio cotizație de membru/ă!

STATUTUL ASOCIAȚIEI ECO RURALIS

REGULAMENTUL DE ORDINE INTERIOARĂ

Dacă doriți să deveniți membru al asociației Eco Ruralis, vă rugăm să completați formularul de adeziune.

Contact:

Str. David Ferenc, nr. 10, ap. 5 400102 - Cluj Napoca, jud. Cluj ROMÂNIA Tel/fax: 0264 599 204 info@ecoruralis.ro membri@ecoruralis.ro

Suntem membri ai Mișcării Țărănești Internaționale