Tineri țărani

Tinerii reprezintă viitorul agriculturii țărănești agroecologice și a societății rurale, care în prezent se confruntă cu o populație îmbătrânită, cu oportunități reduse pentru locuitorii săi și cu nenumărate lipsuri pentru o dezvoltare durabilă și armonioasă a spațiului rural.

În ultimele decenii, în lipsa stimulentelor agricole și non-agricole, a accesului tot mai restrâns la pământ și la piață, a lipsei sprijinului financiar adecvat pentru nou-intrații în agricultură și a dificultății vieții rurale, abandonul agriculturii și migrația către zona urbană sau către alte țări a crescut exponențial.

În același timp, în ultimii ani, se remarcă o tendință de creștere a numărului de tineri țărani, datorată migrației dinspre zonele urbane sau remigrației tinerilor plecați la muncă în alte țări.

Încurajarea și sprijinirea la toate nivelurile a unei noi generații de țărani este cheia pentru viitorul producției de hrană agroecologică locală, sănătoasă, adecvată cultural și cu costuri cât mai reduse pentru mediul înconjurător, precum și pentru reclădirea unor comunități rurale vibrante economic, social, politic și cultural.

În acest sens, am pus în aplicare măsuri și acțiuni care să sprijine o implicare mai activă a tinerilor în organizarea asociației, precum și în toate domeniile referitoare la agricultură și alimentație pe care lucrăm.

Comitetul de Coordonare

În structura executivă și de reprezentare a asociației, o treime din locuri sunt dedicate tinerilor, care participă la luarea deciziilor și implementării lor, precum și la coordonarea activității asociației.

De asemenea, tema tinerilor este transversală în toate direcțiile de lucru ale asociației.


Pentru mai multe știri pe tema Tinerilor țărani, intrați

Contact:

Str. David Ferenc, nr. 10, ap. 5 400102 - Cluj Napoca, jud. Cluj ROMÂNIA Tel/fax: 0264 599 204 info@ecoruralis.ro membri@ecoruralis.ro

Suntem membri ai Mișcării Țărănești Internaționale