Consultarea Societății Civile – FAO 29-30 martie 2014

Consultarea Societății Civile / ONG-urilor, din cadrul celei de-a 29-a Conferințe Regionale FAO pentru Europa (ERC)
București, România 29-30 martie 2014
In data de 29-30 martie 2014 a avut loc consultarea regională a Societății Civile, la Palatul Parlamentului, București. Acest eveniment a avut loc în cadrul celei de-a 29-a Conferințe Regionale FAO (Organizația pentru Agricultură și Alimentație a Națiunilor Unite), și respectiv înaintea celei de-a 38-a sesiuni a Comisiei Europene pentru Agricultură (ECA), în București.

Pentru a asigura un echilibru în participarea diferitelor grupuri, regiuni și sectoare, s-a aplicat un sistem strict de selecție a participanților. A fost acordată prioritate pentru participarea diferiților reprezentanți ai societății civile, în baza egalității de gen și proveniență geografică (pentru micii agriculturi / țărani, muncitori agricoli, fără acces la pământ, muncitori din domeniul pescuitului, agricultori pastorali / ciobani, locuitori ai pădurilor, minorități etnice și indigeni, săraci din zone urbane, consumatori, ONG-uri, femei și tineri).
Agenda Consultării Societății Civile a urmărit subiectele dezbătute în cadrul Conferinței Regionale FAO (ERC), având obiectivul de a pregăti propunerile ale societății civile.
Conferința Regională FAO pentru Europa și Asia Centrală a avut pe agendă tema pierderilor alimentare și gestionarea deșeurilor, de-a lungul anumitor lanțuri alimentare, din țări în curs de dezvoltare din Europa și Asia Centrală. Un alt subiect central al Conferinței a fost implementarea măsurilor „Anului Internațional al Agriculturii Familiale” (IYFF).
Pentru mai multe informații referitoare la raportul Conferinței vă rugăm să verificați http://www.fao.org/about/meetings/erc29/en/.

Comitetul de Coordonare al Conferinței de Consultare a Societății Civile din cadrul evenimentului Regional FAO (Steering Committee of the FAO Regional CSO Consultation):

Svetlana Boincean, IUF
Ramona Duminicioiu, Eco Ruralis
Andrea Ferrante, European Coordination Via Campesina
Anna Korzenszky, Nyéléni Europe – IPC for Food Sovereignty

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *