Eco Ruralis – co-organizator FânFest la Roșia Montană

Festivalul FânFest de la Roșia Montană a ajuns la a 9-a ediție și are loc între 11-17 august, 2014. Prin acest eveniment, toți cei care participă, susțin în mod direct traiul țăranilor din Roșia Montană și dezvoltarea sănătoasă a acestei zone din Munții Apuseni. Acești țărani au o viziune clară asupra dezvoltării Roșiei Montane, împotrivindu-se în mod natural mineritului la suprafață și propunând în schimb agricultură și turism cultural. Pentru toate motivele bune la care ne putem gândi, vă invităm la FânFest!

Târgul țărănesc care are loc an de an la acest festival, cu contribuția asociației Eco Ruralis, celebrează hrana sănătoasă, produsă de mici familii de țărani după principii și respect față de mediu și consumatori. Micii producători vă vor încânta cu bunătățuri produse după rețete tradiționale sau rețete creative proprii. Brânzeturi, pâine, plăcine, miere, dulcețuri, zacuscă, mirodenii, siropuri, ceaiuri și alte asemenea vă vor aștepta la standurile din Părculețul aflat în Piața Veche – centrul istoric al Roșiei Montane. Micii producători care vor veni la FânFest sunt din zona Roșia Montană și diferite județe din Transilvania.

Asociația Eco Ruralis împreună cu grupul de inițiativă Semințe Libere, vă invită la Piața Semințelor Libere – schimb de semințe tradiționale, care se va desfășura Vineri și Sâmbătă 15-16 August, 2014, în cadrul Târgului țărănesc. Vom schimba semințe și cunoștințe. Acest eveniment încurajează oamenii pasionați de agricultură și grădinărit. Importanța semințelor tradiționale este de netăgăduit. În felul ăsta, contribuim la salvarea și revitalizarea acestui patrimoniu bogat pentru pământul, hrana și cultura noastră.

Forumul social al festivalului aduce numeroase probleme în discuție. Workshop-urile organizate de asociația Eco Ruralis vor aduce la festival teme de actualitate cum sunt:

  • Acapararea terenurilor agricole / Land grabbing, Ecoruralis
  • Organisme modificate genetic și noi tehnologii, agricultura & sănătatea, InfOMG și Eco Ruralis.

În continuare, agricultura este dezbătuta prin multe alte workshop-uri printre care se numără:

  • Lanțuri alimentare scurte și dezvoltarea micilor întreprinderi agricole, Fundația Adept.
  • Permacultura și comunitati in tranzitie, România în Tranziție.
  • Sănătate Dulce pe Valea Barcăului, Slow Food Turda.
  • Atelier de economie socială, Fundația pentru Dezvoltarea Economiei Sociale, Comunitatea Stanciova, Moara Veche, Tarnat – Kalotaszeg Durabil.
  • Anotimpuri la borcan, Asociația React.

Examinați cu atenție programul bogat al festivalului și asigurați-vă că aveți timp pentru toate subiectele care vă pasionează.

Vă așteptăm cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *