1 martie, lansarea noului Catalog de Semințe Țărănești

Asociația Eco Ruralis lansează cu bucurie în 1 martie 2021 cea de-a IX-a ediție a Catalogului de Semințe Țărănești Eco Ruralis și, odată cu acesta, a distribuției anuale gratuite a asociației.

Peste 100 de varietăți din 47 de specii de legume, plante aromatice, medicinale și companion vor fi disponibile anul acesta țăranilor și grădinarilor din România și Republica Moldova, interesați să cultive semințe diverse, sănătoase, nutritive și cu gust.

Pentru al nouălea an consecutiv, începând cu data de 1 martie, asociația Eco Ruralis distribuie în mod gratuit semințe țărănești către țăranii și grădinarii doritori, din România și Republica Moldova. Castraveți, ardei, dovleci și dovlecei, tomate de toate culorile și mărimile, sfeclă, vinete, busuioc, gălbenele și crăițe sunt doar câteva dintre cele 47 de specii și peste 100 de varietăți de legume, plante aromatice, medicinale și companion disponibile anul acesta.

Noul Catalog Eco Ruralis de Semințe Țărănești 2021 cuprinde descrierile tuturor varietăților de anul acesta, însoțite de fotografii, precum și de cunoștințe și practici agroecologice despre semănarea, cultivarea, recoltarea și depozitarea semințelor și o listă cu posibile asocieri benefice între plante, de utilizat în grădină.

Comenzile se realizează în baza Catalogului și completării unui formular de comandă ce va fi disponibil pe website-ul asociației și pe social media, în limita a maxim cinci varietăți de semințe, practic cinci plicuri de semințe. Fiecare plic conține între 5 și 30 de semințe fiecare, o cantitate suficientă pentru ca acestea să fie multiplicate mai departe. Asociația va onora solicitările pe cale poștală, acoperind toate costurile expedierii.

Catalogul Eco Ruralis de Semințe Țărănești 2021 este disponibil aici.

Formularul de Comandă Online este disponibil aici.

Vă invităm să citiți răspunsurile la cele mai frecvente întrebări din partea voastră referitoare la distribuția anuală de semințe țărănești:

1. Când pot să comand semințe țărănești?

Din data de 1 MARTIE 2021, când lansăm Catalogul Eco Ruralis de Semințe Țărănești și Formularul ONLINE pentru Comandă. Nu primim comenzi prin Facebook sau e-mail.

2. Ce trebuie să fac? Care sunt pașii de parcurs?

a.) Intru pe pagina de facebook Eco Ruralis SAU pe www.ecoruralis.ro.

b.) Consult Catalogul Eco Ruralis de Semințe Țărănești 2021.

c.) Completez Formularul de Comandă ONLINE

d.) Aștept sosirea comenzii în CUTIA POȘTALĂ.

3. Câte semințe gratuite pot să comand?

Maxim 5 varietăți ÎN TOTAL, cu câte 5-40 de semințe fiecare, în funcție de specie.

Stocul de semințe este limitat, de aceea vă rugăm să faceți O COMANDĂ PER FAMILIE pentru a permite accesul cât mai multor persoane la semințe țărănești. Încurajăm SOLIDARITATEA între țărani, mai ales în vremuri dificile.

4. Cum voi primi plicul cu semințe țărănești?

DIRECT ÎN CUTIA POȘTALĂ, prin Poșta Română; Plicul va fi trimis GRATUIT la adresa scrisă în formular și DOAR în România și Republica Moldova. NU trimitem prin curier și nu primim plicuri autoadresate.

Distribuția anuală de semințe reprezintă un efort colectiv a peste treizeci de membri ai asociației de pretutindeni în țară, implicați în recuperarea, menținerea, salvarea și promovarea semințelor țărănești. Echipa și membrii noștri lucrează în această perioadă la pregătirile necesare pentru o bună desfășurare. Ne bucurăm să avem și în acest an mulți producători implicați în această distribuție colectivă, care au contribuit cu semințe și cunoștințe și, pe această cale, le mulțumim public, precum și voluntarilor care ne-au sprijnit!

Cunoscute și sub numele de populații locale sau semințe tradiționale, semințele țărănești sunt semințe vechi moștenite din bătrâni și salvate în propria grădină. Acestea sunt cu mult mai variate, productive și mai rezistente la condiții de mediu vitrege, boli și dăunători decât semințele hibrid, iar hrana obținută din ele este de calitate superioară, mult mai nutritivă și având gustul de altădată. Prin intermediul distribuției de semințe țărănești, asociația Eco Ruralis dorește să contribuie la menținerea semințelor vii în câmpuri și grădini și la creșterea autonomiei țăranilor asupra semințelor lor și a hranei pe care o produc.

Acțiunea face parte din programul Eco Ruralis pentru Dreptul la Semințe, de implementare a dreptului țăranilor de a folosi (cultiva, multiplica, salva, schimba) și de a vinde semințele salvate în propria gospodărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *