Webinar: Administrarea terenurilor și protejarea solului

Luni, 28 iunie 2021, între orele 11:30 și 13:00 (ora României), consorțiul proiectului RURALIZATION organizează webinarul Administrarea terenurilor și protejarea solului, în cadrul căruia experți și decidenți politici vor discuta pe marginea întrebării Cum putem crea condițiile pentru dezvoltarea agroecologiei și refacerea resurselor funciare în Europa?.

Protejarea solurilor din Europa este o problemă care necesită o acțiune cât mai urgentă. Pe lângă o analiză atentă asupra cauzelor care stau la baza degradării terenurilor, succesul constă și în dialogul între o varietate de actori despre strategii pentru protejarea și refacerea resurselor. În contextul consultării publice pe tema noii Stategii a UE privind Solul și adoptarea de către Parlamentul European a rezoluției privind protejarea solului, acest webinar va urmări să conecteze cele două subiecte ale administrării terenurilor și agriculturii.

Printre invitații la eveniment se numără: Sylvia Kay (Transnational Institute), Szocs Attila (Eco Ruralis), Bavo Peeters (Directoratul General pentru Mediu, Comisia Europeană), Willem Korthals-Altes (Universitatea Tehnică din Delft și consorțiul RURALIZATION), Clara Blasco Moreno (Xarxa per a la Conservacio de la Natura & Access to Land).

Pe parcursul evenimentului, vor fi discutate calendarul Comisiei Europene referitor la protejarea solului, precum și legăturile dintre administrarea solului, deținerea, respectiv utilizarea terenurilor. Webinarul va prezenta, de asemenea, informații și date din rapoartele proiectului RURALIZATION și ale Mișcării Nyeleni pentru Suveranitate Alimentară despre piețe funciare, politici publice și inovări referitoare la pământ, precum și recomandări pentru o tranziție agroecologică în Europa.

Webinarul Administrarea terenurilor și protejarea solului va avea loc pe platforma ZOOM în limba engleză și face parte dintr-o serie de întâlniri virtuale între decidenti politici organizate de proiectul RURALIZATION. Înregistrarea la eveniment se poate realiza, intrând pe acest link: https://ruralization.eu/policymaking/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *