Țăranii protestează în fața Guvernului

Astăzi, 18 noiembrie 2020, țărani și țărănci din întreaga țară au protestat în fața Guvernului României.

Principala revendicare a protestului a fost redeschiderea pietelor agro-alimentare, cu respectarea măsurilor necesare de prevenire a raspandirii COVID19. Țăranii și micii producători au suferit pierderi enorme prin măsura pripită și nejustificată de închidere a piețelor locale din partea guvernului, pentru a reduce efectele răspândirii virusului SARS COV-2.

Delegați din partea Asociației Eco Ruralis, Uniunii Salvăm Țăranul Român, ROMAPIS, Federația Sindicatelor Democratice din Agricultură și Federația Națională a Lucrătorilor au transmis printr-un Memoriu lista completă a revendicărilor într-o reuniune oficială cu Victor Orban – prim ministrul României și Adrian Oroș – ministrul agriculturii. În urma reuniunii care a durat 2 ore, reprezentanții guvernului au rămas inflexibili în decizia de a menține închise piețele locale. În schimb au promis continuarea dialogului.

„Atât calitatea discuțiilor cât și rezultatul acestora sunt extrem de dezamăgitoare pentru Eco Ruralis. Ne menținem motivația de a continua lupta pentru drepturile țăranilor.” a declarat Ramona Duminicioiu, reprezentantă a Eco Ruralis care a participat la dialog.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *