Webinar – Oportunități și obstacole în implementarea dreptului la semințe

Marți, 2 februarie 2021 între orele 14:30 – 16:30 Eco Ruralis împreună cu Academia din Geneva au organizat webinarul pe tema: „Oportunități și obstacole în implementarea Dreptului La Semințe, conform Declarației ONU pentru Drepturile Țăranilor și ale altor persoane care lucrează în mediul rural în România”

Prin acest eveniment, ne-am propus să dezbatem alături de reprezentanți ai asociațiilor țărănești, mediului academic și instituțiilor publice relevante oportunitatea pe care Declarația ONU pentru Drepturile Țăranilor o reprezintă în protejarea semințelor țărănești, a agrobiodiversității și a milioanelor de țărani și țărănci din România.

Această Declarație este un instrument unic la dispoziția statelor lumii pentru a reface balanța inegalității sociale dintre rural și urban. Mai mult ca niciodată e necesară recunoașterea rolului esențial îndeplinit de țărani în societate, ca păstrători de semințe țărănești, producători de hrană și menținători ai biodiversității agricole. Veți afla mai multe și despre inițiativele de produ2cție, distribuție și schimburi de semințe țărănești, care s-au dezvoltat în România, extrem de populare în rândul țăranilor și tuturor celor preocupați de hrană sănătoasă.

Agenda webinarului

Înregistrarea webinarului.

Materialele de bază ale webinarului:

Declarația Națiunilor Unite pentru Drepturile Țăranilor, Țărăncilor și a altor persoane care lucrează în mediul rural

Dreptul la Semințe și drepturile de proprietate intelectuală – research brief realizat de Academia din Geneva 

Situația semințelor în România

Stadiul regulamentului 848/2018 provind agricultura ecologică și considerații despre producția și vânzarea de semințe

Tratatul International pentru Resurse Genetice Vegetale pentru Agricultura si Alimentatie – articolul 9 – Dreptul Fermierilor

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *