Webinar: Tendințe și idealuri rurale – perspective de viitor în jud. Cluj

Zonele rurale din România se confruntă cu nenumărate provocări, de la îmbătrânirea tot mai accentuată a populației rurale, la fenomenul acaparării terenurilor și la dezvoltarea inegală și inechitabilă existentă între mediul urban și rural. Regenerarea rurală devine astfel o prioritate pentru a menține agricultura la scară mică, agroecologică și pentru dezvoltarea unor comunități locale rurale vibrante.

În acest sens, Eco Ruralis îi invită pe toți membrii săi din județul Cluj, precum și pe reprezentanții societății civile și ai instituțiilor locale la workshop-ul online intitulat “Tendințe și idealuri rurale – perspective de viitor în regiunea Clujului”, care va avea loc în data de 24 martie 2021, începând cu ora 14:00, pe platforma ZOOM.

Cum putem beneficia de pe urma tendințelor actuale și a celor emergente?, Cum putem răspunde la visurile rurale ale tinerilor? și Cum depăsim obstacolele cu care ei se confruntă? sunt principalele întrebări la care dorim să răspundem alături de membri ai comunităților locale și să identificăm soluții și oportunități pentru a consolida perspectivele unui viitor mai bun pentru actualii și viitori tineri din mediul rural.

La baza discuțiilor va sta cercetarea asupra tendințelor rurale, realizată în cadrul proiectului Ruralization și care cuprinde o serie de tendințe identificate ca fiind relevante pentru reînnorea generațiilor, precum și un inventar de visuri rurale exprimate de tineri, disponibile pe website-ul ruraltrends.eu.

În vederea participării la atelier, vă rugăm să completați următorul formular de participare până la data de 7 martie:

În urma înregistrării, un e-mail de confirmare alături de agenda detaliată a evenimentului vor fi transmise, precum și link-ul de Zoom.

Acest eveniment este organizat în cadrul proiectului Ruralization, finanțat prin programul Orizont 2020 al Uniunii Europene, acordul de finanțare cu nr. 817642.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *