Conferință internațională deschisă publică: Deceniul ONU pentru agricultura familială și drepturile țăranilor

Lisabona, Portugalia. Coordonarea Europeană Via Campesina, împreună cu Eco Ruralis, CNA, parteneri locali și cu sprijinul FAO REU, a organizat un eveniment de sensibilizare, promovând importanța fermelor familiale țărănești și drepturile țăranilor în contextul politicii publice europene pentru agricultură. Cei șapte piloni ai Planului de acțiune global al Deceniului ONU pentru agricultura de familie (UNDFF) oferă îndrumări excelente pentru cadrele legale alimentare și agricole regionale, care au un impact regional mai larg, cum ar fi Politica Agricolă Comună.

Evenimentul este organizat cu ocazia Comitetului Special pentru Agricultură care reunește miniștrii agriculturii din UE, sub președinția portugheză. Aceasta este o continuare a conferinței la nivel înalt care a lansat UNDFF în Europa în 2019, găzduită de președinția română a UE și co-organizată cu FAO REU.

Evenimentul reunește micii fermieri din diverse țări europene, într-un schimb de opinii cu privire la importanța agriculturii familiale la scară mică în regiunea noastră. Programul structurat în 4 sesiuni interactive propune spre dezbatere oportunitatea UNDFF și modul în care implementarea Declarației pentru Drepturile Țăranilor și a altor persoane care lucrează în mediul rural poate fi consolidată în regiunea noastră.

Programul poate fi consultat AICI (în limba engleză).

Evenimentul a beneficiat de sprijin din partea FAO – prin proiectul TCP/RER/3804 – Îmbunătățirea procesului de elaborare a politicilor privind dezvoltarea rurală și sprijinul micilor agricultori prin Deceniul ONU al agriculturii familiale 2019-2028.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *