Vizită de studiu în Ungaria pe tema agroturismului

Între 21 și 22 septembrie 2021, va avea loc în Ungaria cea de-a doua întâlnire transnațională în cadrul proiectului Erasmus+ WORA: Tehnologia informațiilor și a comunicațiilor (TIC) în rândul femeilor din mediul rural.

Delegații din partea celor patru parteneri implicați în derularea proiectului – Fundația AgriNatura (Polonia), asociația Kislépték (Ungaria), Centrul AMA (Serbia) și Eco Ruralis – vor participa la un nou schimb de cunoștințe, practici și experiențe în jurul temei agroturismului și a oportunităților, respectiv provocărilor în utilizarea TIC pentru dezvoltarea și admnistrarea activității de agroturism.

Programul întâlnirii transnaționale va cuprinde prezentări din partea unor reprezentanți ai asociațiilor locale de agroturism din Egerszalok, precum și vizite la gospodării și unități locale de cazare, iar cele mai importante informații privind exemplele de bună practică vor fi cuprinse într-o broșură (Vademecum), ce va fi lansată la finalul proiectului. De asemenea, broșura va furniza cunoștințe utile femeilor din mediul rural în privința utilizării internetului, a calculatorului și a mediilor sociale în:

  • dezvoltarea de noi căi alternative pentru accesul la piață;

  • promovarea și schimbul de semințe țărănești și tradiționale;

  • asigurarea siguranței datelor personale în mediul online.

*Proiectul WORA: Femeile din mediul rural este finanțat prin programul Uniunii Europene Erasmus+. Toate punctele de vedere și rezultatele proiectului aparțin exclusiv partenerilor proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *