Webinarii Eco Ruralis – Agroecologie la firul ierbii

Asociația Eco Ruralis continua într-o nouă formă seria de webinarii despre practici agroecologice, destinate țăranilor și țărăncilor, precum și celor interesați de practici agricole și hrană sănătoase și sustenabile pentru om și natură.

Primul webinar va avea ca temă “Construcții de case naturale și comunicare de la firul ierbii în rețelele de socializare”, și va avea loc în data de miercuri, 19 octombrie 2022, ora 17:00. Webinarul va avea o durată de 1 oră și jumătate (90 de minute).

Acest prim webinar îl va avea ca expert invitat pe Alexandru Jurj, din satul Șardu, județul Cluj. Alex este absolvent al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca și are o experienta de câțiva ani de permacultură și construcții naturale. Alex și-a construit propria casa din materiale naturale și produce pe 5 hectare legume, ciuperci, plante medicinale și menține o pășune agroecologică. De asemenea, Alex folosește cu mult succes diferite rețele de socializare prin care își promoveaza propria experienta. Gospodăria lui Alex este deschisă celor interesați de practici agroecologice. Pentru mai multe informații, puteți consulta un interviu cu Alex realizat anul trecut.

Webinariile despre Agroecologie vor avea loc lunar. Eco Ruralis a pregătit pentru voi o listă de 12 webinarii care vor fi sustinute de 12 țărani si tărănci cu mare experiență practică, pe teme care variază de la producția de hrană agroecologică, inclusiv tratamente naturale, menținerea sănătății solului, producția autonomă de seminte, la educație și formare practică, construcții de case naturale și tot ce avem nevoie pentru dezvoltarea unei gospodării mixte țărănești. Veți afla informații utile pentru creșterea albinelor, a păsărilor și a animalelor de curte, a culturilor de câmp și în mediu protejat (sere si solarii) și multe alte. Webinariile vor fi de interes atât pentru cei care au deja experiență în agricultură cât și pentru cei care își doresc să se instaleze în zona rurală și să înceapă un proiect agricol fie pentru consum propriu, fie pentru piață. 

Formatul webinariilor va fi unul interactiv, veți avea posibilitatea să aflați informații noi care provin din practici aplicate de membrii Eco Ruralis și totodată să puneți întrebări sau să împărtășiți experiențele proprii. 

Vă așteptăm la primul webinar “Construcții de case naturale și comunicare de la firul ierbii în rețelele de socializare”, susținut de Alexandru Jurj din satul Șardu, jud. Cluj, miercuri, 19 octombrie 2022, ora 17:00. Webinarul va avea o durată de 1 oră și jumătate (90 de minute).

Webinarul va avea loc pe platforma ZOOM. Puteți intra automat de pe telefon sau calculator, accesând următorul link: https://us02web.zoom.us/j/87250466388?pwd=R01ldVF2RmdFN2EvcWZvSHVmWlpzZz09 

***

Agroecologia țărănească aduce soluții pentru principalele probleme de mediu, sociale, economice și politice cu care ne confruntăm în prezent. Ea este o practică vie – un mod de viață și totodată o știință și o mișcare socio-politică prin care oamenii din mediul rural își revendică drepturile. Deja de veacuri s-a dovedit a fi cea mai echitabilă și sustenabilă modalitate de a susține viața (oamenilor) pe Pământ. Ea contribuie astfel la crearea unor societăți echilibrate, care își duc traiul într-o lume sănătoasă. Agroecologia țărănească nu se limitează la agricultură, ci are ca aspirație transformarea societății noastre într-una clădită pe drepturi, obiceiuri și legi care recunosc drepturile agricultorilor și ale comunităților rurale. Pentru mai multe informații despre Agroecologie vizitați https://www.ecoruralis.ro/programe/agroecologie/ 

Eco Ruralis este o asociație de țărănci și țărani, care funcționează la nivel național, având peste 17000 de membri în toate județele țării. Asociația a fost înființată în anul 2009 și reprezintă interesele și drepturile țăranilor, micilor producători și persoanelor care lucrează în mediul rural în România. www.ecoruralis.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *