Workshopul „Utilizarea tehnologiei informației și a internetului în agroturismul rural”

În cadrul Adunării Generale Anuale a Membrilor asociației, susținută online între 27 și 28 noiembrie, membrii participanți au avut ocazia să afle mai multe informații despre proiectul Erasmus+ WORA și cele mai recente activități derulate alături de partenerii proiectului pentru îmbunătățirea utilizării tehnologiei informației și a internetului (TIC) de către femeile rurale.

Cele două membre participante la a doua vizită de interschimb din Ungaria pe tema agroturismului rural, au povestit despre experiența avută în satul Egerszalok, unde majoritatea administratorilor de locuri de cazare sunt femei. Ele au împartășit informații despre ce provocări tehnologice întâmpină femeile din Egerszalok în activitatea lor, precum și cum cooperează comunitatea mai largă pentru a le susține și continua să atragă turiști în această zonă atât de cunoscută pentru băile sale termale.

 

 

 

 

 

Cei patruzeci de țărani și țărănci prezenți la workshop au aflat și despre situațiile similare și din alte sate ale țărilor partenere, precum și de noi idei care pot să faciliteze accesul femeilor la cunoștințe despre tehnologia informației și internet, cât și platforme concrete de promovare online a spațiilor de cazare.

De asemenea, s-a discutat despre stadiul actual al Vademecumului, o îndrumător scurt care va cuprinde informații de bază despre utilizarea TIC și sfaturi dn câteva domenii precum vânzarea online a produselor agroalimentare și agroturismul rural. Vademecul va fi lansat în prima parte a anului 2022 cu ocazia unui webinar public, dedicat tuturor celor interesați.

Un articol pe larg despre vizita de studiu din Ungaria pe tema agroturismului rural poate fi accesat AICI.

 


* Proiectul WORA: Femeile din mediul rural este finanțat prin programul Uniunii Europene Erasmus+. Toate punctele de vedere și rezultatele proiectului aparțin exclusiv partenerilor proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *