Webinar despre sustenabilitatea energetică cu Dragoș Iordănescu

Eco Ruralis continuă seria de webinarii despre practici agroecologice, destinate țăranilor și țărăncilor, precum și celor interesați de practici agricole și hrană sănătoasă, sustenabile pentru om și natură, și în 2023! Sperăm că ați avut parte de odihnă în perioada Sărbătorilor și că trecerea dintre ani v-a umplut de energie pentru a reîncepe munca  în gospodării!

Al treilea webinar din seria Agroecologie la firul ierbii va avea loc miercuri, 18 ianuarie de la ora 17:00, și va avea ca temă “Sustenabilitatea energetică: sustenabilitate termică, sustenabilitatea energiei electrice și sustenabilitatea transportului”. Webinarul va avea o durată de 1 oră și jumătate.

Webinarul va avea loc pe platforma ZOOM. Puteți intra automat de pe telefon sau calculator, accesând următorul link:

https://us02web.zoom.us/j/84567766789?pwd=MEdudGdid3A1aTE4eDFSaUVMRHVlUT09

Acest webinar îl va avea ca expert invitat pe Dragoș Iordănescu din Secuieni, județul Neamț, inginer electromecanic șef laborator uscat și condiționat semințe din cadrul Stațiunii de cercetare și dezvoltare agricolă din aceeși localitate. Dragoș a absolvit Academia Tehnică Militară din București, specializarea inginerie aerospațială, dar și-a finalizat de asemenea studiile pentru calificarea profesională de Tehnician nutritionist și Terapeut în terapii complementare. În momentul de față este doctorand la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, unde cercetează influența undelor ultrasonice în procesele de uscare și condiționare a semințelor agricole. Proiectele lui Dragoș constau într-un un blog dedicat stilului de viață natural (sanatatefaradoctor.ro), un magazin online pentru comercializarea produselor locale cât și a semințelor de legume non-hibrid (ecogospodaria.ro), precum și o fermă de 7 ha și o grădină organică de semi-subzistență.

Formatul webinariilor este unul interactiv, veți avea posibilitatea să aflați informații noi care provin din practici aplicate de membrii Eco Ruralis și totodată să puneți întrebări sau să împărtășiți experiențele proprii.

***

Agroecologia țărănească aduce soluții pentru principalele probleme de mediu, sociale, economice și politice cu care ne confruntăm în prezent. Ea este o practică vie – un mod de viață și totodată o știință și o mișcare socio-politică prin care oamenii din mediul rural își revendică drepturile. Deja de veacuri s-a dovedit a fi cea mai echitabilă și sustenabilă modalitate de a susține viața (oamenilor) pe Pământ. Ea contribuie astfel la crearea unor societăți echilibrate, care își duc traiul într-o lume sănătoasă. Agroecologia țărănească nu se limitează la agricultură, ci are ca aspirație transformarea societății noastre într-una clădită pe drepturi, obiceiuri și legi care recunosc drepturile agricultorilor și ale comunităților rurale. Pentru mai multe informații despre Agroecologie vizitați https://www.ecoruralis.ro/programe/agroecologie/.

Eco Ruralis este o asociație de țărănci și țărani, care funcționează la nivel național, având peste 17000 de membri în toate județele țării. Asociația a fost înființată în anul 2009 și reprezintă interesele și drepturile țăranilor, micilor producători și persoanelor care lucrează în mediul rural în România – www.ecoruralis.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *